• -
  • nl

Call us
Gespecialiseerde non-food | Good Vibes van Eating Habits
30/09/2020
Eating Habits geeft je zin in een gezonde levensstijl

Sinds kort vind je op de Markt in Deinze Eating Habits, een plek waar gezonde voeding en good vibes centraal staan. Deinse zaakvoerders Charlotte en Jolien laten er de weegschaal links liggen en leren je er genieten van gebalanceerde maaltijden!

Hoewel erkende diëtisten Charlotte en Jolien voormalige studiegenoten zijn, sloegen ze zes jaar geleden elk een andere weg in. Charlotte werd zelfstandige en deed consultaties bij haar thuis, toen al onder de naam Eating Habits: “Doorheen de jaren kreeg ik het idee om een andere draai te geven aan diëten. Wat als ik nu eens workshops zou organiseren? Een pand in Deinze leek me daar de ideale locatie voor. Ik ben heel Deinze-minded omdat onze stad erin slaagt om zichzelf hip en jong te houden.”

Met de uitbreiding van haar zaak als doel, vroeg Charlotte foodbuddy Jolien of ze mee aan het roer wou staan. Jolien hoefde niet lang te twijfelen: “Ik stond meteen honderd procent achter Charlottes visie. Mensen zijn vaak afgeschrikt om naar een diëtist te gaan. Dat heb ik ook gemerkt tijdens mijn werk in een ziekenhuis. Sessies konden kil aanvoelen of iemands gewicht centraal stellen. Ons concept wil dat net niet. Dankzij warme groepssessies en positieve vibes willen we de druk van diëten wegnemen en vervangen door een gezonde relatie met voeding. Onze praktijk is ingericht zoals onze eigen living. Mensen mogen gewoon aan tafel schuiven en iets uit de frigo nemen.”

En is er nog een weegschaal in de zaak aanwezig? “Toch wel,” lacht Charlotte, “maar ze krijgt gelukkig niet veel aandacht.”

Charlotte en Jolien wilden de Deinzenaars alvast wat concrete tips meegeven uit hun workshops. Pas ze zelf eens toe!

Tip 1 / Workshop Mind(re)set

Hoewel dit soms eens over het hoofd wordt gezien, is de basis van elk gerecht de groente! Hou daar dus rekening mee bij elk maaltijd die je in elkaar tovert.

Een extra tip voor puree-liefhebbers: Leng je aardappelen aan met bloemkool. Hoewel je die toevoeging niet echt smaakt of ziet, geeft bloemkool meer vitaminen, mineralen en vezels aan je favoriete gerecht.

Tip 2 / Workshop Planning like a pro

Heb je soms weinig inspiratie om je weekmenu in te vullen? Werk dan met thema’s:

Plan bijvoorbeeld een visdag, een veggiedag en een pastadag. Op die manier heb je meer houvast.

Tip 3 / Workshop Winkelsafari

Bij het ontcijferen van productetiketten tijdens het winkelen, mag je van één feit uitgaan: Elke ingrediëntenlijst is volgens aflopend aandeel opgesteld. Het ingrediënt dat dus op de eerste plaats staat is het meest aanwezig.

Een extra tip voor wie graag granola eet: Kies voor een soort die minder dan 7,5 gram suiker per 100 gram bevat.

Tip 4 / Workshop Keukenorganisatie

Een must know voor de liefhebbers van hartige snacks: Kies voor rijstwafels met paprikasmaak. Die kan je kopen in verpakkingen van drie stuks, de ideale portie voor een tussendoortje! Ze smaken net als chips, maar zijn gezonder.

Een goed ritueel voor elk snackmoment: Zet je steeds aan tafel om je snack op te eten, zo ben je je er meer bewust van.

Zin in meer tips?

Schrijf je dan in voor een workshop of vind meer advies op de Eating Habits blog. Door de foodbuddies een mailtje te sturen op info@eating-habits.be, kan je je inschrijven voor de wekelijkse infosessies. Die gaan telkens door op donderdagavond en dienen als kennismaking met Charlotte en Joliens concept.

Deinze Winkelstad wenst je alvast vele lekkere en gezonde maaltijden!

Waar kan je Eating Habits vinden? De zaak bevindt zich tussen ’T Stoofpotje II en Taverne Palace.

Foto: © Eating Habits



Volg ons
facebook_logo
Volg Deinze winkelstad ook in de zetel of onderweg.
Voornaam*
Naam*
Email*
 Ja, ik ga akkoord met de privacy policy en de algemene voorwaarden.


edit afsluiten