• -
  • nl

Call us
Snack | Frituur Een kleintje met
19/08/2020
Deinzes nieuwste frituur combineert originele hamburgers met bier van het vat
Worden er nog nieuwe zaken opgestart tijdens corona? In Winkelstad Deinze alvast wel! Vanaf deze week kan je op de Markt terecht bij frituur ‘Een kleintje met’, waar zaakvoerder Beau je laat kennismaken met versgemaakte hamburgers en frietjes. Leer de jonge ondernemer en zijn zaak alvast kennen in 6 vragen.
1. Vanwaar komt je idee om een frituur te openen?

“Ik ben zo goed als opgegroeid in de restaurants van mijn familie. Mijn grootouders en tante en nonkel hebben zaken in West-Vlaanderen, wat mijn interesse in horeca heeft aangewakkerd. Toen ik voor een middelbare schoolvak een fictief bedrijf moest oprichten, koos ik voor een frituur met de naam ‘Een kleintje met’. Sinds dan is het idee enkel gegroeid.”

2. Hoewel je van De Pinte bent, koos je voor een zaak in Deinze. Waarom?

“Ik ben hier naar het middelbaar geweest en heb er dus veel van mijn dichte vrienden leren kennen. Om die reden was ik al lang op zoek naar een locatie in Deinze. Toen ik hoorde dat frituur Bolero na 20 jaar ging sluiten, was de keuze snel gemaakt. Helaas heeft corona voor wat uitstel van de opening gezorgd, maar dat heeft mijn enthousiasme niet gestopt. Ik zie het zitten!”

3. Is je frituur je eerste onderneming?

“Ik heb ook een foodtruck onder dezelfde naam. Net als in mijn frituur, bied ik er frietjes en hamburgers aan. Met de truck sta ik al een jaar op verjaardagen, communies en andere evenementen in Deinze en omgeving. Nog tot 6 september kan je me vinden op zomerbar Bar Bubblé aan de Emiel Clauslaan. Ik zal dus nog even mijn tijd moeten verdelen tussen mijn frituur en de zomerbar.”

4. Hoe vaak eet je zelf frietjes?

“Als ik aan het werk ben, focus ik mij op de klanten en hun bestellingen. Dan neem ik zelden zelf een frietje. Maar als ik uit eten ga, bestel ik er altijd. De naam van mijn zaak is een ode aan wat ik zelf steeds vroeg in frituren: een kleintje met stoofvleessaaus, mayonaise en een Bicky Burger.”

5. Wat zijn je frituurs grootste troeven?

“We zijn alle dagen open behalve op dinsdag. Vrijdag en zaterdag gaan we tot 1 uur ‘s nachts door en bieden we kip aan het spit en ribbetjes aan. Al onze burgers worden vers gemaakt en hebben een originele toets. Naast kip- en zalmburgers, hebben we een Italiaanse burger met zongedroogde tomaatjes en een Franse burger met brie en appel. Wat betreft de drank, is mijn frituur vrij uniek. We hebben Brugse Zot en Jupiler van het vat. Omdat Omer mijn favoriete bier is, hebben we dat op fles.”

6. Zijn er opties voor vegetariërs en veganisten?

“We bieden verschillende vegetarische snacks aan en zijn in de nabije toekomst van plan om volledig veganistische burgers te voorzien. Die zullen waarschijnlijk gemaakt worden van broccoli en rode biet.”

Vanaf deze week kan je ‘Een kleintje met’ vinden in nummer 131 op de Markt van Deinze.


Volg ons
facebook_logo
Volg Deinze winkelstad ook in de zetel of onderweg.
Voornaam*
Naam*
Email*
 Ja, ik ga akkoord met de privacy policy en de algemene voorwaarden.


edit afsluiten