• -
  • nl

Call us
Interieur & design, Horeca | Deinse workshops
11/09/2020
Deze Deinse zaken combineren koffie met workshops

Ga jij steeds op zoek naar de origineelste cadeautjes voor je vrienden en familie? Combineer je het shoppen graag met een drankje en gebakje? En kriebelt het op de koop toe om dit najaar een creatieve workshop te volgen? Dan zijn deze drie Deinse zaken iets voor jou! 

Braavo, Zuskus en Mamoiselle Arrangetout zijn stuk voor stuk artistieke, huiselijke plekjes die worden uitgebaat door toffe dames. Lees wat zij te vertellen hebben over hun zaken en spring zelf snel eens binnen!



Trend Store + Tea Lounge Braavo staat voor alles wat hip en duurzaam is. Maar wat de zaak zo bijzonder maakt, zijn de veganistische gebakjes en het grote aanbod producten van zelfstandige creatievelingen, die elk hun eigen rekje hebben. Zaakvoerster Angelique wil starters op die manier een plaats geven in Deinze.


Braavo is dan ook de ideale plek voor iedereen die wil proeven van nieuwe, kunstzinnige hobby’s. “Hoewel de workshops momenteel zijn stilgevallen door corona, vliegen we er weer in van zodra de richtlijnen het toelaten”, klinkt het bij Angelique, die zelf aan beeldhouwen, keramiek en collage-maken doet. “In het verleden hebben we onder meer bloemschikken, terraria- en kleiworkshops gegeven. Maar ook cursussen die niet op decoratie focusten, zoals zelfontwikkeling, tai-chi, make-up, haken en juweelontwerp.”


“Twee keer per jaar organiseert Braavo een opendeurdag waarop deelnemers van de zaak verschillende demonstraties geven, maar over het algemeen kiezen we ervoor om de cursussen ‘s avonds te organiseren.” Hoewel Angelique alvast uitkijkt naar een cursus collage-maken, zal ze eerst haar deelnemers de kans geven om hun talenten te delen: “Ik hou ervan als lokale mensen iets komen organiseren, maar Braavo geeft ook anderen de kans.”


Ga naar Braavo’s website om op de hoogte te blijven van workshops of er zelf een te plannen!




Twee bekende Deinse zussen zijn ze intussen, de “zuskes” Isabelle en Delphine. Naast verrassende decoratie en hebbedingen, staat Zuskus voor lekkere koffie (hun persoonlijke favoriet is cappuccino) en een brei-atelier op donderdagavond. 


Zuskus beschikt ook over een apart zaaltje waar onder meer yoga wordt gegeven door YogaVé, een andere Deinse onderneming. “Binnenkort starten die lessen weer”, legt Delphine uit. “Er komt ook een bloematelier aan, waarbij mensen zelf droge bloemen zullen kunnen schikken rond ringen die je achteraf thuis kan ophangen. Na die cursussen blijven mensen vaak nog een koffietje drinken.” Dat is dan ook waar Zuskus voor staat: gezellig samen zijn. Zelf organiseert Zuskus enkel een cakestand-workshop op specifieke aanvraag van groepjes, legt Delphine uit: “Daarbij mogen volgers van de cursus kommetjes en bordjes kiezen uit onze winkel en hun eigen cakestand maken.” 


Ondanks het succes van die workshop, focussen Delphine en Isabelle zich even graag op hun zaak. Delphine zegt dat de zussen iets wilden opstarten waarbij ze een warm, persoonlijk contact met hun klanten konden hebben: “Al was er twijfel of we voor een koffiehuisje of cadeautjeswinkel gingen. Nu combineren we die twee ideeën.” En omdat de zussen dol zijn op kerstcadeautjes, kijken ze al uit naar de nieuwe collectie die je binnenkort in hun happy place zal kunnen vinden.


Ga naar de Facebookpagina van Zuskus om op de hoogte te blijven van toekomstige workshops en decoratie!



Ook dit najaar combineert zaakvoerster
Ellen haar kledingzaak ‘Je m'appelle Mamoiselle’ met naaicursussen en koffie. ‘Mamoiselle Arrangetout’ is the place to be voor beginnende naaisters of doorwinterde stoffenfans die graag een naaiprojectje combineren met een koffie. En met zo’n origineel concept is het geen verrassing dat Ellen ook naaiworkshops geeft aan alle leeftijden.


“Deze herfstvakantie geef ik twee keer een driedaagse naaiworkshop voor kinderen vanaf 7 jaar. Als ze iets jonger zijn dan dat, maar al handig kunnen knutselen, zijn ze ook welkom”, zegt Ellen, die haar cursussen zelf organiseert. “In het verleden heb ik al de hulp gekregen van een modeleerling van Leiepoort campus Sint-Vincentius, de 17-jarige Cathau. Ook tijdens de komende crea-kampjes zal zij me bijstaan.”


Daarnaast verwelkomt ‘Mamoiselle Arrangetout’ tieners en volwassenen voor naai-initiaties: “Voor de jongerenworkshops die half oktober starten, heb ik mij laten inspireren door Pinterest. De deelnemers zullen zelf mogen kiezen wat voor creaties ze interesseert.” En volwassenen? “Die kunnen niet enkel workshops komen volgen, maar kunnen ook langskomen in het café met onze 10-beurtenkaart”, legt Ellen uit. “Met die kaart kan je telkens een machine gebruiken tijdens de opening van het naaicafé. En voor naaisters die zin hebben in iets nieuws, zal mijn zaak vanaf oktober elke dinsdag omtoveren tot breicafé.”


Ga naar de Facebookpagina van Mamoiselle Arrangetout om je in te schrijven voor toekomstige workshops!

Foto's: © Braavo, Zuskus en 'Mamoiselle Arrangetout'


Volg ons
facebook_logo
Volg Deinze winkelstad ook in de zetel of onderweg.
Voornaam*
Naam*
Email*
 Ja, ik ga akkoord met de privacy policy en de algemene voorwaarden.


edit afsluiten