6
sep
2019

De Week van de Mobiliteit vinst dit jaar plaats van maandag 16 tot en met zondag 22 september 2019. In Deinze valt er heel wat te beleven: op zondag 22 september is er de Autovrije  Zondag en een LEF-fietstocht. Op 16 september start ook de campagne ’Wie naar de winkel fietst, wint’.

 

Programma Autovrije Zondag – 16 september ’19

Op deze dag wordt het centrum van Deinze autovrij. Fietsers, skaters, voetgangers en andere zwakke weggebruikers krijgen het voor het zeggen. We voorzien een waaier aan activiteiten op de Markt voor kinderen en volwassenen.

 

  • 10 - 14 uur: LEF-fietstocht (Lokaal - Ecologisch - Fairtrade)

Spring op Autovrije Zondag op je fiets en fiets de lus van 25 km langs interessante stops met leuke activiteiten voor kinderen, proevertjes en rondleidingen. Draag zo bij aan een duurzame stad waar je lokaal, ecologisch en fairtrade gaat winkelen. Er is een LEF-wedstrijd met tal van leuke prijzen en voor kinderen een stempelkaartwedstrijd en een leuke verrassing. Je fietst in prachtige natuur langs korteketeninitiatieven en leert eerlijke handel met het zuiden beter kennen.

 

Startplaatsen (inschrijving + aankomst): Huis van het Kind, Brielpunt, Mouterijdreef 22, Deinze én Voedselbos, Vaart Rechts 20, Nevele

Stopplaatsen langs de Zeverenbeekvallei, Fruitbedrijf Cocquyt, Pottenbakkerij ’t Hoveke, Hof ter Motte, het Voedselbos, Foodtruck Green Feet & de Ecomarkt op het Sint-Poppoplein.

 

  • 14.30 – 18 uur: Tweedehandsfietsenmarkt

Dit jaar is er opnieuw een tweedehandsfietsenmarkt, verzorgd door de Gezinsbond in de garage van dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat 2). Heb je thuis fietsen staan die niet meer gebruikt worden? Geef ze een tweede leven en verdien er een centje aan! Vooraf inschrijven is aangeraden, maar niet verplicht. Meer info op www.deinze.be/autovrijezondag of bij de dienst omgeving.

Elke eerste woensdag en elke derde zaterdag van de maand kan je trouwens kinderfietsjes die te klein geworden zijn omruilen voor een grotere fiets in de kelder van dienstencentrum Leiespiegel. Dit kadert in het project ‘Op Wielekes’, een initiatief van de Gezinsbonden Deinze en Petegem en Fietsersbond Deinze. Meer info op www.deinze.be/opwielekes

 

  • 15 – 16 uur: wedstrijd bakfietsen

Tussen 15 en 16 uur kan je je rijkunsten op de bakfiets tonen tijdens de wedstrijd met bakfietsen en een mooie prijs winnen. Wie is het behendigst in het in- en uitladen en manoeuvreren met een bakfiets?

 

  • 14 - 18 uur, doorlopend: mobiliteitsmarkt met test- en infostands over duurzame mobiliteitsalternatieven

Verder zijn er activiteiten zoals gekke fietsen, een F1-fietsparcours, springkasteel, kindergrime, fietsgraveren, testen met promillebrillen, een behendigheidsparcours en een workshop “fiets je eigen schilderij”.

 

  • 16 -? uur: BK loopfietsjes

Na het grote succes van de eerste editie vorig jaar, vindt dit jaar opnieuw het Belgisch kampioenschap loopfietsjes plaats op de Markt. Alle jongens en meisjes van 2 tot 5 jaar kunnen deelnemen. Ze dienen zelf hun loopfietsje mee te brengen.

Meer info hier.

 

Het volledige programma vind je op www.deinze.be/autovrijezondag