20
sep
2018

Deinze Winkelstad is op zoek naar trendy zaken die complementair zijn met het bestaande winkelaanbod. Dit kan een toffe beleefwinkel of speciaalzaak zijn met accessoires of lifestyle-artikelen, winkels die hobby- of vrijetijdsmateriaal aanbieden, noem maar op. Maar er is ook nog plaats voor een theesalon en koffiebar, een sneakershop, skateshop, een jeugdpraatcafé, bruine kroeg, een juwelier, een omeletbar, een quiche café, een zeepwinkel, een Home & body en nog veel meer. Ook ketens hebben ruimte om een hun retailplan verder uit te breiden. Een kwalitatief aanbod, expertise, service en beleving staan centraal.

Deinze heeft als winkelstad veel te bieden.

Zo is er een aanzienlijke aangroei van de inwoners. De fusie met Nevele maakt Deinze de 2de grootste stad in Oost-Vlaanderen (www.fusiedeinzenevele.be), met 43.000 inwoners. Bovendien is er weinig werkloosheid (< 5,5%), veel parkeermogelijkheden, massa’s evenementen en publiekstrekkers, winkelstad aan de Leie en meer dan 6.000 leerlingen. Startende ondernemers in de Tolpoortstraat kunnen genieten van € 10.000 subsidies van Stad Deinze. In de Tolpoortstraat en op de Markt in Deinze zijn er nog extra subsidies van toepassing m.b.t. handelsversterkende maatregelingen. Alle informatie over de subsidies kan je via de links hieronder terugvinden: 

Om jonge, gedreven ondernemers te motiveren een eigen zaak te beginnen heeft Deinze Winkelstad in samenwerking met Stad Deinze en Provincie Oost-Vlaanderen een communicatiecampagne opgestart met als slogan ‘Start je droomzaak in Deinze’.

Deinze winkelstad heeft meer dan 400 handelaars die ambitieus werken aan de groei van hun zaak. Vanuit de gedrevenheid van de bestaande handelaars stimuleren we nieuwe ondernemers om een eigen zaak te starten in Deinze.

In de campagne treden bestaande handelaars op als ambassadeur voor Deinze Winkelstad. Ze geven persoonlijk aan wat zij nog een leuke zaak zouden vinden in de stad. 

 

 

Stad Deinze zeer positief in de kijker bij de pers 

Deinze Winkelstad staat zeer positief in de kijker bij de pers. Op 2 jaar tijd start Deinze 52 nieuwe handelaars.

 

Het volledige project wordt gesteund en gesubsidieerd door de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Deinze Winkelstad moet een stad worden waarin beleving centraal staat. Met nieuwe, leuke zaken trekken we ook meer jonge consumenten aan en versterken we de positieve uitstraling van de bestaande handelszaken.

Voel je het ook al kriebelen om in Deinze een zaak te beginnen? Lees hieronder ook over de ervaring van Maura & Liselot! 

Info:

Chris Verghote, centrummanager
Deinze Winkelstad vzw
chris.verghote@deinze.be