4
okt
2019

Deinze Winkelstad en stad Deinze schakelen de gekende trein ‘Happy Loco’ in om consumenten van de randparkings naar hun geliefde winkelbestemming te brengen.

Deinze heeft een groot aanbod aan handelaars. Meer dan 400 winkels, eet- en drankgelegenheden zorgen ervoor dat Deinze als winkelstad gewaardeerd wordt door inwoners en bezoekers. 

Een paar maanden geleden lanceerde Deinze Winkelstad de campagne ‘Parkeren aan de rand’ die de klanten overtuigde om de auto op de gratis randparkings te parkeren en met de fiets of te voet naar de winkelbestemming te gaan. En nu gaat Deinze Winkelstad nog een stapje verder.

Het treintje ‘Happy Loco’, dat rondrijdt in de Brielmeersen zal vanaf het Weekend van de klant ingezet worden om de consumenten binnen het centrum te vervoeren van de ene winkelbestemming naar de andere. “Op deze manier laten we de mensen de kans om Deinze Winkelstad en haar uitgebreid aanbod op een leuke manier te ontdekken. Het is dus niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook een belevenis voor volwassenen die ontdekken dat het uitgebreid aanbod in Deinze heel nabij is”, aldus Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor lokale economie.


Het principe is eenvoudig: het treintje rijdt langs twee vaste trajecten en wie op de trein wil stappen, moet gewoon met de hand wuiven. Wie wil afstappen, duwt op de toeter.

Het startschot wordt gegeven tijdens het Weekend van de klant op 5 en 6 oktober. Daarna volgt een evaluatie. Het is de bedoeling dat het treintje alle zaterdagen rijdt in oktober, november, december en januari 2020 en dit van 13 tot 17.40 uur.

Happy Loco heeft een capaciteit van 48 personen. Zowel kinderen, volwassenen als gezinnen met buggy’s kunnen de trein gebruiken.  De trein is gratis.

  • Traject 1

Start op parking Brielpoort, Brielstraat (Centrumparking),  Markt, Kongoplein, Guido Gezellelaan
(D-Shopping), Gentstraat, Kortrijkstraat (Martinusparking), Tweebruggenlaan, Brielstraat,  Parking Brielpoort en opstart traject 2

  • Traject 2

Start parking  Brielpoort, Brielstraat (Centrumparking), Tolpoortstraat (aan de hoek Tolpoortstraat / Gentstraat / Kortrijkstraat), naar Station, Gaversesteenweg (Driespoort Shopping), Volhardingslaan, Tweebruggenlaan, Brielstraat, Parking Brielpoort en opstart traject 1