7
mei
2018

Deinze Winkelstad organiseert op zaterdag 26 mei in samenwerking met een aantal handelaars uit de Tolpoortstraat en SASK Deinze de mini kunstmarkt ‘Carré d’art’, die zorgt voor een unieke, gezellige sfeer. De toegang is gratis.

Cultuurbeleving voor jong en oud is alom vertegenwoordigd in stad Deinze. ‘Net omdat Deinze sterk inzet op cultuur, vonden we het een leuk initiatief om de brug te bouwen tussen cultuur en Deinse handelaars’, stelt centrummanager Chris Verghote. ‘Samen met enkele handelaars uit de Tolpoortstraat, nl. Marie Milart kalligrafie, Belcoprint, Gen’eat’ en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Deinze toveren we op zaterdag 26 mei het Tolpoortpleintje van 14 u. tot 18 u. om tot een kunstmarktje, ‘Carré d’art’.

SASK Deinze zorgt dat tekenaars Gerrit Matthijnssens en Marc Vastershaeghe aanwezig zijn. Marie Milart demonstreert de kunst van het schoonschrift kalligrafie, Marc De Roo tekent leuke karikaturen en straatmuzikanten zorgen voor de muzikale omlijsting. Via Belcoprint zal kunstenaar Jesse Van Gompel zijn mooiste muurschilderingen aan het publiek tentoonstellen. Gen’eat’ zorgt er dan weer voor dat de hongerigen gespijsd worden dankzij een gezonde snack.