9
jul
2019

Deinze Winkelstad en stad Deinze creëren HUP, een HUB voor jonge starters op het gelijkvloers van het pand in de Tolpoortstraat 66-72. De ruimte kan zes maanden gebruikt worden voor art – food – drinks – workshops – networking – open office – creative minds– music – urban concepts.

Het gelijkvloers van het pand aan de Tolpoortstraat 66-72 zou aanvankelijk ingericht worden als winkel, maar heeft tot op vandaag geen functie. De stad besliste daarom om de winkelruimte van circa 776 m² zelf aan te kopen, omdat het pand heel wat mogelijkheden biedt. Na de zomer van 2020 verhuist de stedelijke bibliotheek tijdelijk naar dit pand, in afwachting van de herinrichting van het voormalige stadhuis op de Markt als nieuwe bibliotheek.

In tussentijd worden de mogelijkheden van het ruime pand met zijn ideale commerciële ligging getoond. Je zal het pand kunnen herkennen aan de bestickering met het HUP/HUB-logo en er worden duizend op zonne-energie bewegende bloemen geïnstalleerd in de etalage. De bloemen worden voorzien van kunstwerkjes van de kinderen uit de buitenschoolse stedelijke kinderopvang De Brieltuin. Die beweging verwijst naar het feit dat Deinze vooruit gaat als winkelstad.

Hup staat voor een springplank, beweging, vooruitgang, evolutie. Hub staat voor een cluster, samenbrengen van creatieve mensen, sfeer en gezelligheid. Met HUP/HUB wordt een echte springplank voor jonge starters voorzien, die op een betaalbare manier (de enige kosten zijn verwarming en elektriciteit) kunnen starten met hun eigen zaak. Een plaats waar mensen samenkomen, waar er beleving, sfeer, creativiteit en gezelligheid is.

De ruimte kan ingevuld worden met o.a. art – food – drinks – workshops – networking – open office – creative minds– music – urban concepts. Een echte buitenkans dus in afwachting van een definitieve invulling van het pand.

Geïnteresseerde startende ondernemers kunnen contact opnemen met centrummanager Chris Verghote.

Brielstraat 2, 9800 Deinze

chris.verghote@deinze.be