6
sep
2019

Deinze Winkelstad organiseert in samenwerking met een aantal handelaars en partners enkele unieke kunstmarkten op de Markt waarbij belevenis centraal staat.

“Cultuur en beleving gaan hand in hand in stad Deinze. Er zijn al heel wat culturele initiatieven en met de komst van het nieuwe cultureel centrum wordt het aanbod alleen maar groter. Met de organisatie van een unieke kunstmarkt op de Markt op de winkelzondagen bouwen we een extra brug tussen cultuur, Deinse handelaars en de eindconsument”, geeft schepen van lokale economie Bruno Dhaenens aan.

“De sfeervolle kunstmarkt wordt een sterk thematisch evenement voor jong en oud. Een deel van de markt wordt omgetoverd in een verzamelplaats van kunstenaars (onder meer beeldhouwers, schilders en fotografen), circusartiesten, klankenkabinet, karikaturisten, muzikanten, bands, food- en drinktrucks, live uitzending van Radio Tequila, creatieve verrassingen voor jong en oud”, zegt centrummanager Chris Verghote. “Dankzij de verschillende partners zoals Belcoprint, Marie Milart, CreaLief, Kade, Platvvorm en Farm komt er voor elke editie een gedifferentieerd aanbod rond kunst en cultuur, inclusief workshops en ateliers. Het concept is zo vorm gegeven dat Carré d’Art iedereen zal behagen”.
  

De eerste editie heeft plaats tijdens het Weekend van de klant op zondag 6 oktober van 11 tot 17 uur.
“Weekend van de klant is sowieso een topweekend voor de Deinse handelaars aangezien de klanten dan extra in de watten worden gelegd. Naast het winkelen op zondag, kunnen de klanten ook een bezoek brengen aan Carré d’Art”,  aldus Bruno Dhaenens, schepen van lokale economie.

De volgende vier edities vinden plaats in 2020: op zondagen 2 februari, 5 april, 7 juni en 4 oktober (ook Weekend van de klant). Bij elke editie voorzien we thematische vernieuwingen.

De vijf kunstmarkten zijn gratis en gerealiseerd dankzij de steun van de partners ACG Volvo Deinze, KBC Bank & Verzekeringen Deinze, Primus en Poliakov. De coördinatie ligt in handen van stad Deinze, Art-Events en Deinze Winkelstad.