15
apr
2019

Deinze heeft een groot aanbod aan handelaars. Hoe groot? Je kan in Deinze terecht bij meer dan 400 winkels, eet-en drankgelegenheden. 

Om de toegankelijkheid en nabijheid van de Deinse handelaars te benadrukken, wordt een nieuwe ludieke sensibiliseringcampagne ‘Parkeren aan de rand maakt winkelen plezant’ gelanceerd. 

 

Want wist je dat? 

Er zijn zes randparkings met meer dan 1.000 parkeerplaatsen en dit op wandel- en/of fietsafstand van het centrum. Wie met de auto naar Deinze komt, kan zijn of haar auto kwijt op een van de duizend gratis parkeerplaatsen. 

Hieronder een overzicht van de randparkings met het aantal gratis parkeerplaatsen:

Parking Brielpoort             550 parkeerplaatsen

Parking Centrum               185 parkeerplaatsen

Parking Kongoplein           60 parkeerplaatsen

Parking Kromme Brug       40 parkeerplaatsen

Parking Peter Benoît         60 parkeerplaatsen

Parking Martinus               110 parkeerplaatsen

 

Met de ludieke sensibiliseringcampagne ‘Parkeren aan de rand maakt winkelen plezant’ wil Deinze Winkelstad duidelijk maken dat alle handelaars even toegankelijk én nabij zijn.

Door te parkeren op de randparkings, ben je in een mum van tijd in één van de vele winkelstraten. Daarnaast wil de campagne ook de onthaasting en een gezondere levensstijl stimuleren. 

Inwoner Marc Bultinck heeft deze onthaasting mooi verwoord in een gedicht:

“Wagen aan de rand parkeren.
Rustig door de winkelstraten flaneren.
Hier en daar wat geld verteren.
Terras met een bezoekje vereren.
En tevreden naar huis weerkeren.”

 

De sensibiliseringcampagne is uitgewerkt met de steun van stad Deinze, vzw Deinze Winkelstad en Provincie Oost-Vlaanderen en er worden heel wat communicatiemiddelen ingezet om de actie te doen slagen:

  • Op de zes randparkings komen grote borden met een foto van Stephanie Mestdagh, het gezicht van de campagne. Stefanie werd geselecteerd na een oproep op de Facebookpagina.
  • De Deinse handelszaken en een aantal vrijwilligers zullen 50.000 handige stadsplannen verdelen. Op deze uitvouwbare kaarten is een overzicht van de verschillende randparkings, het volledige stadsaanbod en alle handelaars te vinden. De plannen worden op 4 april uitgedeeld, maar kan je hieronder ook al downloaden. 

 

Download plan

 

Persbericht: 'Parkeren aan de rand'